Αναμονή

Αναζήτηση

Ένα διαφορετικό "Σαν σήμερα"

Σκέφτεσαι χρήματα ή βγάζεις χρήματα; – Μαρία Φραγκάκη

Social

Σαν σήμερα, στο Ηράκλειο Κρήτης, παρακολούθησα μία εκπαίδευση στην οποία μίλησε ο Σπύρος Ζύλης, ένας από τους πιο χαρισματικούς ομιλητές που έχω ακούσει τα τελευταία 5 χρόνια και αυτό γιατί πάντα μου δίνει μία νέα πληροφορία ή μία σκέψη την οποία ποτέ δεν είχα κάνει.

Σε αυτή την εκπαίδευση είπε το εξής: “Άδειασε το πορτοφόλι σου από τα χρήματα για να γεμίσει με το μυαλό σου.”

Στην αρχή δεν το κατάλαβα, όμως αργότερα συνειδητοποίησα την αλήθεια που έκρυβαν αυτά τα λόγια, ειδικά την περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε.

Όπως έλεγε και ο Αϊνστάιν: “Είναι ηλίθιο να πιστεύουμε ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα κάνοντας τα ίδια πράγματα.”

Οπότε, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά, αν θέλουμε να αυξήσουμε το εισόδημά μας πρέπει να στραφούμε σε νέες ιδέες. Οι νέες αυτές ιδέες μπορεί να μην είναι τίποτα περισσότερο από το να μετατρέψουμε αυτό που αγαπάμε σε επάγγελμα. Μπορεί να είναι κάτι που είδαμε και μας άρεσε και θα θέλαμε να το δοκιμάσουμε. Μπορεί πάλι να είναι μία τελείως καινούρια ιδέα που μας ήρθε στο μυαλό και μπορούμε να βγάλουμε ένα πλάνο υλοποίησης.

Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να μπούμε στη διαδικασία αναζήτησης. Ακόμη κι αν δεν ανήκουμε σε κάνενα από τα παραπάνω “μπορεί”, αν ψάχνουμε και είμαστε ανοιχτοί στο να βρούμε κάτι που θα αυξήσει το εισόδημά μας, θα μας εμφανιστεί με κάποιο τρόπο.

Ζούμε στην εποχή του διαδικτύου, όπου κάθε γνώση αξιοποιείται, κάθε ικανότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, κάθε εφαρμογή μπορεί να δημοσιευτεί, κάθε δημιουργία μπορεί να βρει κοινό.

Εμείς γιατί συνεχίζουμε με τους παραδοσιακούς τρόπους, που τους περισσότερους τους κάνει μίζερους και μη παραγωγικούς;

Πολλούς ανθρώπους τους κρατάει πίσω ο φόβος της έκθεσης, ο φόβος του ρίσκου, ο φόβος της αποτυχίας… Όμως αγνοούν το φόβο των χρόνων που περνούν, των παιδιών που μεγαλώνουν και θα πρέπει να τα μάθουν να υπακούν τα όνειρά τους, το φόβο των γιατί που θα τους βασανίζουν, το φόβο της απογοήτευσης από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Ποιος φόβος είναι μεγαλύτερος;

Θα κλείσω με μία ακόμη φράση που άκουσα σε εκείνη την εκπαίδευση:
“Η κρίση είναι η μετάβαση του ανθρώπινου είδους σε μία άλλη εποχή.”

Μήπως είναι καιρός να το αντιληφθούμε;

Τις καλύτερες ευχές μου!

Αφήστε το σχόλιό σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.