Αναμονή

Αναζήτηση

Ένα διαφορετικό "Σαν σήμερα"

Δώσε περισσότερα… – Μαρία Φραγκάκη

Social

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Συνεισφοράς Νέων.

Γνωρίζουμε όλοι πόσο σημαντικός είναι ο εθελοντισμός και γενικότερα η εργασία χωρίς τιμή, χωρίς να περιμένουμε να ανταμειφθούμε γι’ αυτό που προσφέρουμε. Όμως, αυτή δεν είναι η αλήθεια.

Στην πραγματικότητα βοηθώντας άλλους χωρίς χρηματική ανταμοιβή, γεμίζουμε με υπερηφάνεια, με χαρά, με ένα αίσθημα σπουδαιότητας, με μία ελπίδα για τον κόσμο. Μέσα από τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη συνειδητοποιούμε ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει, αρκεί να προσφέρουμε όλοι ένα κομμάτι της καρδιάς μας.

Ανεξάρτητα με το αν κάποιος πιστεύει στο Θεό ή στο κάρμα ή στην τύχη ή στο σύμπαν, ό,τι κι αν είναι αυτό το ανώτερο που επικαλείται στις δύσκολες στιγμές και ευγνωμονεί όταν ξυπνάει, είμαι σίγουρη ότι θα του το επιστρέψει πολλαπλάσια. Μία καλή πράξη δεν πάει ποτέ χαμένη.

Επειδή είχα παραξενευτεί πολύ την πρώτη φορά που το άκουσα, κάθισα και το μελέτησα και η αλήθεια είναι ότι μου πήρε αρκετό καιρό.

Η εξήγηση που δίνω στον εαυτό μου είναι η εξής: Από τη στιγμή που όλα είναι ενέργεια κι εμείς οι ίδιοι είμαστε ενέργεια, προσφέροντας στέλνουμε θετική ενέργεια στο περιβάλλον μας. Και επειδή όλα είναι θέμα δράσης αντίδρασης, δεν γίνεται να μη μας γυρίσει πίσω.

Αν παρατηρήσουμε όλους τους ανθρωπους, οι οποίοι διαπράττουν εγκλήματα ή είναι απατεώνες, πάντα κάτι κακό τους συμβαίνει. Μπορεί το κακό να μην είναι τίποτα παραπάνω από έναν ύπνο γεμάτο εφιάλτες και μία καθημερινότητα βουτηγμένη στις τύψεις. Είναι όμως υπεραρκετό για μία ολόκληρη ζωή.

Επίσης μέσα από τον εθελοντισμό μαθαίνουμε ιστορίες, γνωρίζουμε ανθρώπους, παίρνουμε νέες γνώσεις, μπαίνουμε στα παπούτσια των άλλων, εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας να δίνει περισσότερα από αυτά που παίρνει και καλλιεργούμε παράλληλα το πρότυπο της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Θα κλείσω με τον μεγάλο Γκάντι, ο οποίος είχε πει: “Ο καλύτερος τρόπος για να βρεις τον εαυτό σου, είναι να τον χάσεις στην υπηρεσία των άλλων”

Τις καλύτερες ευχές μου!

Αφήστε το σχόλιό σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.