Αναμονή

Αναζήτηση

Στηρίζουμε Σχετικά με εμάς

Στηρίζουμε το έργο του ΚΙΦΑΧ

Social

Γιατροί, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, γραμματείς, σπουδαστές, απλοί πολίτες- αποφάσισαν να στηρίξουν έμπρακτα τους συμπολίτες μας (Κοινωνικά Ιατρεία υπάρχουν σε πολλές πόλεις, τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού) που στερούνται σήμερα το βασικό ανθρώπινο αγαθό της πρόσβασης στην Υγεία.

Το κάνουν αυτό χωρίς να τους υποχρεώνει κανείς, παρά μόνον από ανθρωπιά και αλληλεγγύη που αισθάνονται για το συνάνθρωπο τους. Δεν έχουν κανένα όφελος, παρά μόνον την ικανοποίηση να αποδεικνύουν στην πράξη, ότι μέσα σ’ αυτήν την άδικη και εχθρική κοινωνία υπάρχει μία άλλη κοινωνία, μια κοινωνία δικαίου και αλληλεγγύης.

Το ΚΙΦΑΧ δεν είναι δημόσιο ή δημοτικό Ιατρείο. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα οι πολιτικές που επιβάλλονται έξωθεν είναι καταστροφικές και για τον τομέα της δημόσιας υγείας, έχοντας μετατρέψει την επίσημη Πολιτεία σε απλό θεατή μιας τραγωδίας, ανίκανη να προσφέρει στους πολίτες της, αυτά που είναι υποχρεωμένη να προσφέρει.

Το ΚΙΦΑΧ είναι μία αυτοδιαχειριζόμενη και ανεξάρτητη από κόμματα και κρατικούς φορείς προσπάθεια παροχής δωρεάν πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ανασφάλιστους και άπορους συνανθρώπους μας.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει το Ιατρείο και οι πόροι που διαθέτει στηρίζονται αποκλειστικά σε εθελοντές. Συνεπώς, οι δυνατότητές του είναι περιορισμένες –ιδίως σε ακριβές εργαστηριακές εξετάσεις και ακριβές φαρμακευτικές αγωγές- και εξαντλούνται στα απολύτως αναγκαία.

Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων είναι και δική μας υπόθεση, μας αφορά άμεσα. Γι’ αυτό το λόγο, οφείλουμε να απευθυνθούμε στους υπεύθυνους για το πως μπορούμε όλοι να προσφέρουμε ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή. Αυτό ακριβώς είναι η αλληλεγγύη στην πράξη. Έτσι, θα τους δώσουμε δύναμη για να απαιτήσουν από την πολιτεία δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες δημόσιας υγείας, στις οποίες να έχουν πρόσβαση όλοι οι άνθρωποι.

Γιατί, ζούμε με αξιοπρέπεια, όταν και ο διπλανός μας ζει με αξιοπρέπεια…

Facebook page
Ιστοσελίδα
Διεύθυνση: Πλατεία Κολοκοτρώνη 10, Χανιά, Κρήτη
Email: kifaxxan@yahoo.com
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 281502754
Ώρες λειτουργίας: 18:00 – 20:00

Αφήστε το σχόλιό σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.