Αναμονή

Αναζήτηση

Εσωτερικές Αποχρώσεις Συγγραφική Γωνία

Το αυτοσαμποτάζ – Μαρία Φραγκάκη

Social

Τα δάχτυλα μου νιώθουν λίγο ξένα πάνω στο πληκτρολόγιο και η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα μία τόσο άβολη επανένωση. Βλέπετε, όταν έχουμε καιρό να κάνουμε κάτι, μετά μας φαίνεται πάλι νέο. Σαν μία καινούρια αρχή. Όμως αυτή η σκέψη δεν με ενθουσιάζει τόσο, γι’ αυτό θα προτιμούσα να πούμε ότι απλά συνεχίζει αυτό που έμεινε στη μέση. Με αυτό τον τρόπο θέλω να ξεφύγω από το – όπως το αποκαλώ – αυτοσαμποτάζ.

Στην καθημερινότητά μας κάνουμε πάρα πολλά πράγματα με τα οποία σαμποτάρουμε τον εαυτό μας και τους στόχους μας. Υποβάλλουμε τον εαυτό μας σε έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής, επηρεαζόμαστε από τα γεγονότα και ρίχνουμε την ενέργειά μας. Επιλέγουμε να ζούμε σε ένα σπίτι ακατάστατο, να κάνουμε παρέα με ανθρώπους μίζερους και χωρίς στόχους, να βλέπουμε ειδήσεις, να αμελούμε το σώμα μας και το μυαλό μας, να πέφτουμε στην παγίδα του σχολιασμού των άλλων και να γεμίζουμε την ψυχή μας με συναισθήματα μη παραγωγικά.

Όλα τα παραπάνω είναι αυτά που κάνουμε εμείς στον εαυτό μας και κάθε φορά μας απομακρύνουν έστω και λίγο από τα όνειρά μας. Και αυτό γιατί επιλέγουμε να κάνουμε αυτά, αντί για τα αντίθετα. Πώς θα ήταν η ζωή μας αν τρεφόμασταν σωστά και γυμναζόμασταν καθημερινά; Πόση παραπάνω ενέργεια θα είχαμε; Τι θα γινόταν αν πετούσαμε την τηλεόραση από το σπίτι, αρχίζαμε ένα όμορφο βιβλίο, καθαρίζαμε και συμμαζεύαμε το χώρο που κινούμαστε καθημερινά, μιλούσαμε με ανθρώπους χαμογελαστούς και αισιόδοξους;

Δεν λέω ότι τότε θα κατακτούσαμε την κορυφή των Ιμαλαΐων, αλλά σίγουρα ο  δρόμος θα γινόταν πιο ξεκάθαρος, πιο προσβάσιμος και σίγουρα πιο ευχάριστος. Η αυτοπεποίθησή μας με τον καιρό θα αυξανόταν και τα πρώτα αποτελέσματα, σε όλα τα επίπεδα, δεν θα αργούσαν να φανούν. Μικρές αλλαγές που αθροιστικά θα δημιουργούσαν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για κάθε σκέψη και δημιουργία.

Διαβάζοντας ένα βιβλίο του Άντονι Ρόμπινς, εκτός των άλλων, μου έμεινε το εξής: “Δεν έχει σημασία από που ξεκινάς, αλλά ποιες είναι οι αποφάσεις που παίρνεις σχετικά με τον προορισμό στον οποίο είσαι αποφασισμένος να καταλήξεις”.

Πιστεύω ότι ο χρόνος μας είναι πολύ περιορισμένος για να μην πάρουμε τέτοιες αποφάσεις. Αποφάσεις που θα θέσουν σε κίνηση τα γεγονότα. Έτσι κι αλλιώς η ζωή θα μας εκπλήξει στο τέλος. Οπότε γιατί να μην είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι;

Τις καλύτερες ευχές μου!

Αφήστε το σχόλιό σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.