Αναμονή

Αναζήτηση

Ζωή Δασκαλάκη Συνεργασίες

Το ανάποδο παραμύθι – Ζωή Δασκαλάκη

Social

Ζούσαν σε εκείνη τη χώρα, ενώ εμείς όχι και τόσο.
Κάποια μέρα μακρινή και άγνωστη σε όλους, ο ήλιος αποφάσισε πως δεν ήθελε να ανατείλει. Η Γη δεν ήθελε να γυρίσει και το φεγγάρι, παρόλο που ήξερε πως θα πάει κόντρα στον ουρανό,επέμενε να φορέσει ένα ροζ φόρεμα.
Οι βασιλιάδες του κόσμου είχαν τόσο λίγο φαγητό,ίσα που τους έφτανε για να ‘ναι ζωντανοί. Το ένα και μοναδικό τους ένδυμα,ίσα που έφτανε για να καλύπτει το κορμί τους και να μην ντρέπονται να ΄ναι γυμνοί.
Τα σχολεία παίδευαν και τα νοσοκομεία σκότωναν τους ανθρώπους, που είχαν την τύχη να τους προσφέρονται.
Οι πιστοί  δεν είχαν κανένα θεό να πιστεύουν,δεν είχαν κανένα να ευχαριστήσουν τις στιγμές που ένιωθαν θλίψη,ούτε κάποιον να καταραστούν τις στιγμές που αισθάνονταν τυχεροί και προσευχή τους ήταν ένας βαθύς ύπνος.
Οι ζητιάνοι αισθάνονταν ευτυχισμένοι κι ήταν ευγνώμονες και οι σκλάβοι ένιωθαν πιο ελεύθεροι, απ’ όσους ένιωθαν ελεύθεροι..
Σε μια τέτοια παράξενη εποχή, όπου όλα έδειχναν πως σχεδόν έφτανε φθινωκαίρι, ήρθαν τα σύννεφα να φωτίσουν ακόμα πιο πολύ τον σκοτεινό ουρανό και άρχισαν μια τρομερή καταιγίδα με νερό που μύριζε λεμόνι κι είχε γεύση λάστιχο.
Οι κοντοί άνθρωποι δεν μπόρεσαν να κρυφτούν πουθενά. Δεν χωρούσαν κάτω από κανένα υπόστεγο.
Οι ψηλοί δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Κατάφεραν άνετα να μπουν μέσα στα παπούτσια τους και να προφυλαχθούν.
Εκείνοι που δεν ήταν ούτε κοντοί, ούτε ψηλοί, οι διαφορετικοί δηλαδή άνθρωποι, έκατσαν και βράχηκαν..
Παρόλο που όλα έδειχναν φυσιολογικά, εκείνη την ώρα έγινε κάτι πολύ παράξενο! Ένα πουλί χρώματος διάφανου  άρχισε να κελαηδάει. Όλοι τα έχασαν! Τι ήταν αυτή η μελωδία που μύριζαν; Ξαφνικά όλοι νύσταξαν, αλλά ευτυχώς τους πέρασε γρήγορα.
Τα έντομα παρατηρούσαν τον σταθερό καιρό και το ροζ φεγγάρι που όσο πήγαινε γινόταν όλο και πιο πράσινο. Ήταν σιωπηλά,αλλά έτσι μαζεμένα που ήταν όλα, έκαναν τρομερή ησυχία,τόση που κόντευαν να ξεκουφαθούν.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά που δεν συνέβαιναν εκείνη την αμέτρητη ώρα, έπεσε μπροστά στα αυτιά τους ένα τρυπητό μπαλόνι.
Πρέπει να έκανε δίαιτα,γιατί ήταν τόσο χοντρό, που οι μπλε λάσπες που είχαν δημιουργηθεί τους έκαναν κατακίτρινους! Τα έντομα σοκαρίστηκαν. Από το σοκ δεν μπορούσαν να μιλήσουν! Ωστόσο το τρύπιο μπαλόνι σκαρφάλωνε σε μια κατηφόρα και η μια του πλευρά είχε γεμίσει αέρα.
Οι άνθρωποι δεν κατάλαβαν τίποτα, γιατί εκείνη την στιγμή χτύπησε η καμπάνα και όλοι πήγαν να πιουν λίγη σπιτική βενζίνη..
Τα έντομα όμως, που είδαν με τις ίδιες τους τις πατούσες τι συνέβη, δεν μπορούσαν να μην βοηθήσουν το μπαλόνι. Σηκώθηκαν στις κεραίες τους και έτρεξαν αργά αργά προς το μέρος του. Αφού απέφυγαν να κουτουλήσουν μεταξύ τους,άκουσαν έναν άνθρωπο να κουνάει τα χέρια του. Η αρχηγός των εντόμων, ένας δεινόσαυρος δεν ήξερε τι εντολή να δώσει.
Να βοηθήσουν το τρύπιο μπαλόνι ή να πάνε στον άνθρωπο που χάιδευε τον αέρα;
Ο κακός τους εαυτός, τους είπε να τρέξουν και στους δύο. Αν μοιραζόντουσαν, θα γίνονταν περισσότεροι. Ο καλός τους εαυτός τους είπε να μην κουνήσουν από τη θέση τους. Μπορεί να ήταν παγίδα και να τους χάριζαν δώρα.
Ξαφνικά φύτρωσε μια γαλάζια αγελάδα και τους είπε πως για να μην τρελαθούν πρέπει να λύσουν ένα γρίφο. Εκείνη για αντάλλαγμα θα τους ζωγράφιζε την απάντηση με νερό.
Τα έντομα άνοιξαν το στόμα τους ν’ ακούσουν το γρίφο:
”Πόσο κοστίζει αυτό που δεν πληρώνεται;”
Τα έντομα σκέφτηκαν πως ήταν πολύ απλή και εύκολη η απάντηση και αποφάσισαν να μην απαντήσουν..
Κι έτσι τελικά έκαναν κάτι που κανείς άλλος δεν θα σκεφτόταν..
Έφυγαν με την όπισθεν και δεν ξανακοίταξαν ποτέ πια μπροστά. Και όλα αυτά συνέβησαν, έναν καιρό και μια φορά..

Αφήστε το σχόλιό σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.