Αναμονή

Αναζήτηση

Μαρία Σκαμπαρδώνη Συνεργασίες

Μου έλειψε μία βόλτα | Μαρία Σκαμπαρδώνη

Social

Μου έλειψε και εμένα μία βόλτα. Να βγω λίγο έξω , να περπατήσω.

Να μπλεχτώ μέσα στους άλλους ανθρώπους, να ξεχαστώ και εγώ λίγο.

Να αγοράσω μαλλί της γριάς, γλειφιτζούρι , να θυμηθώ πώς έτρεχα όταν ήμουν παιδάκι. Να! Να μπω σε εκείνο το αυτοκινητάκι για λίγη ώρα, όπως έκανα τότε.

Μου έλειψε και εμένα μία βόλτα. Βαρέθηκα πια μέσα στο σπίτι, να μιλάω σε τοίχους που δεν απαντούν. Τοίχοι που έχουν ποτίσει από τσιγάρο, πόσα τσιγάρα πρέπει να έχω καπνίσει!

Μία βόλτα θέλω. Να δω λίγο τον κόσμο, να ξεχαστώ από τις πολλές τις έγνοιες. Να καθίσω σε εκείνη την καφετέρια που είχαμε καθίσει και μαζί. Να χαιρετηθώ με γνωστούς που θα τους συναντήσω τυχαία στο δρόμο. Να μιλήσω , να μου πούνε τα νέα τους. Να! Ο γιος εκείνης της γειτόνισσας έφυγε για το εξωτερικό – για αυτό είχα τόσο καιρό να τον δω. Ο γιος της άλλης κυρίας που μένει απέναντι από το δικό μου σπίτι και εκείνος ανοίγει σπιτικό. Πόσα νέα, σε τόσο λίγες μέρες! Πέρασα και από εκείνη την παιδική χαρά που είχαμε χαράξει καρδιές σε ένα δέντρο- γεμάτη παιδιά, με πληγές τα γόνατά τους γεμάτα. Να θυμηθώ να καθίσω για λίγο και σε εκείνη την κούνια. Έκλεισε εκείνη η ταβέρνα του κυρίου Θωμά, είχα πάει μία – δυο φορές. Ήταν τόσο ευγενικός άνθρωπος , στεναχωρήθηκα πολύ!

Πέρασα και από το παλιό μου σχολείο. Πόσο πρέπει να ψήλωσα, θυμάμαι εκείνη τη βρυσούλα που στεκόμουν στις μύτες των ποδιών μου για να πιω νερό –τώρα βλέπω άλλα παιδάκια και θυμάμαι εκείνα τα χρόνια. Εκείνη τη γλυκιά δασκάλα με τα γυαλιά που μας μάθαινε μουσική, εκείνον τον γλυκό κύριο με το  μούσι που μας δίδασκε Γεωγραφία – τι ωραία χρόνια , πόσο αγνά!

Μου  έλειψε μία βόλτα. Να , εκείνο το ζαχαροπλαστείο με τα ωραία γλυκά του, να πάρω κάτι στο γυρισμό. Σε εκείνους του τοίχους ζωγράφισαν γκράφιτι – την τελευταία φορά που τους είδα δεν είδαν έτσι.

Πόσα πράγματα είχαν αλλάξει! Και είχα  να βγω κάποιες ημέρες, πολλά άλλαξαν.

Μου έλειψε μία βόλτα. Να ξεχάσω τα πάντα και να τα θυμηθώ κιόλας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.